Dziś, Słodki Przepiśnik Eweliny serwuje kokosanki z płatkami owsianymi, masłem i miodem. Pyszne, chrupiące ciasteczka, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie bądź przekąska. Ciasteczka są łatwe i szybkie w przygotowaniu dzięki czemu w kilka minut możemy wyczarować zdrowe i smaczne "małe co nieco" :-)
SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych,
- 1,5 szklanki płatków owsianych,
- 0,5 kostki masła,
- 3 łyżki mąki,
- 5 łyżek miodu,
- 2 jajka.
Masło rozpuszczamy w garnku, odstawiamy do wystudzenia. Kolejno łączymy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy miód, jajka i przestudzone masło, wszystko razem mieszamy. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 15 minut.
Chętnie bym je pochrupała:)
OdpowiedzUsuńświetne ciasteczka!
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
UsuńRobiłam kiedyś takie ciasteczka, są pyszne, uwielbiam płatki owsiane ;)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam, są pyszne :-)
UsuńNajlepsze są właśnie takie ciasteczka! :) Pysznie
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Zjadłabym je wszystkie do ostatniego okruszka:)
OdpowiedzUsuńchyba nie jadłam takich kokosanek :)
OdpowiedzUsuń