czwartek, 17 września 2015

Owsiane kokosanki

Dziś, Słodki Przepiśnik Eweliny serwuje kokosanki z płatkami owsianymi, masłem i miodem. Pyszne, chrupiące ciasteczka, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie bądź przekąska. Ciasteczka są łatwe i szybkie w przygotowaniu dzięki czemu w kilka minut możemy wyczarować zdrowe i smaczne "małe co nieco" :-)




SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych,
- 1,5 szklanki płatków owsianych,
- 0,5 kostki masła,
- 3 łyżki mąki,
- 5 łyżek miodu,
- 2 jajka.

Masło rozpuszczamy w garnku, odstawiamy do wystudzenia. Kolejno łączymy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy miód, jajka i przestudzone masło, wszystko razem mieszamy. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 15 minut. 



9 komentarzy:

  1. Robiłam kiedyś takie ciasteczka, są pyszne, uwielbiam płatki owsiane ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsze są właśnie takie ciasteczka! :) Pysznie
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym je wszystkie do ostatniego okruszka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. chyba nie jadłam takich kokosanek :)

    OdpowiedzUsuń