piątek, 13 lutego 2015
Walentynkowe babeczki z różaną marmoladą
Już jutro Walentynki :-) Mam więc dla was propozycję na pyszne walentynkowe babeczki z różaną marmoladą i bitą śmietaną. Babeczki są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Taki słodki deser osłodzi ten wyjątkowy dzień każdemu z nas :-)
SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 0,5 szklanki oleju,
- szczypta soli,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 jajka,
- 3,5 szklanki mąki,
- 3 łyżki kakao,
- marmolada różana,
- ubita śmietana 36%.
Suche i mokre składniki (oprócz marmolady) mieszamy w oddzielnych miskach. Następnie łączymy wszystkie składniki.Wypełniamy ciastem do połowy foremki i nakładamy marmoladę, Następnie przykrywamy resztą ciasta.Wstawiamy do piekarnika na około 25 minut i pieczemy w 200 st. C na złoty kolor. Wystudzone babeczki ozdabiamy bitą śmietaną. (Do pieczenia babeczek użyłam foremek w kształcie serca. Z upieczonych babeczek odkroiłam spód, tym samym miałam ładne serduszka do ozdobienia babeczek).
A już jutro, zapraszam na kolejny walentynkowy pyszny deser :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Rewelacyjne babeczki :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :-)
OdpowiedzUsuńWspaniałe muffinki. Uwielbiam czekoladowe :)
OdpowiedzUsuńJa również wolę czekoladowe :-)
UsuńSłodziaki :)
OdpowiedzUsuń